JORNADES DE SENSIBLITZACIÓ CONTRA EL SOROLL

Per una ambient més tranquil, controla el teu soroll

El fenomen del soroll presenta sobre la nostra societat actual una incidència especialment significativa, principalment per el increment de la demanda lúdica o industrial, fonts principals de l’emissió acústica i, en menor grau, per la pròpia ordenació territorial o urbanística. En els últims anys, des de l’àmbit públic i privat s’ha pres prou consciència que el soroll pot arribar a representar un factor psicopatològic destacat a la nostre societat i una font permanent de pertorbació de la qualitat de vida dels ciutadans, pel que les diferents administracions han desenvolupat una legislació específica per a la seva correcte i completa regulació.

Amb motiu de la celebració del dia internacional de sensibilització contra el soroll el passat 30 d’Abril, l’empresa NC Acústic proposa la celebració el pròxim 9 de Maig de les primeres jornades de sensibilització sobre el soroll. Seran les primeres jornades d’aquestes característiques que es celebren a Menorca.

L’objectiu d’aquestes jornades es el de transmetre a tots els assistents la importància de la prevenció i el control del soroll generat sobre la societat actual.

Les jornades es duran a terme a la sala d’audiències del Claustre del Carme de Maó, i continuaran amb una sèrie d’actuacions relacionades a Es Claustre, Terrassa Concerts Menorca.

A continuació es presenta el programa de les jornades.

17:00h: Presentació a càrrec de NC Acústic

17:10h: “Tecnologia, Territori i Societat. La necessitat de comptar amb unes acurades i eficients eines de gestió de la contaminació acústica. Conseqüències tècniques, econòmiques i socials.” Impartida per: Bartomeu Rosselló i Boeres CEO&Founder de l’enginyeria Acústica Industrial i del laboratori d’assaig acreditat ENAC, AVALUA.

18:00h: “Solid Noise: Un nuevo enfoque para el análisis y predicción de aislamientos acústicos en edificación” Impartida per: Matías Hernández CEO de Bluenoise, una start-up que el seu objectiu és la generació de solucions maquinari i programari per al sector Enginyeria Acústica, Soroll i vibracions.

18:30h: “Acústica i  Producte” Impartida per: Guiu Llusà, Dissenyador Industrial i Técnic de so. Audio Engineer en Cròniques Sonores.

19:00h: Torn de preguntes i debat /// Food and drink.

19:00h: “Veo Veo Musical” Taller de sensibilització sobre el soroll per a nens. Es duran a terme activitats de concienciació del soroll per als més petits de la casa, s’ensenyarà a saber controlar i prevenir activitats sorolloses. Jugaran a identificar diferents sons i podran experimentar sensacions a través de la música. Impartida per : DJ Bass

22:00h: Concert Pierre Bastien, organitzat per Sa Terrassa Es Claustre .

En Pierre Bastien va néixer a París l’any 1953. Es va postgraduar en literatura francesa del segle XVIII a la Universitat París-Sorbonne. El 1977 va construïr el seu primer artilugi musical. Els deu anys següents va dedicar-los a composar per companyies de dansa i a tocar amb en Pascal Comelade, amb qui ha col·laborat i ha format part de la Bel Canto Orquestra. Mentrestant va dedicar-se a desenvolupar la seva orquestra mecànica i com és sabut, el seu univers sonor es va concretar amb l’orquestra Mecanium, composta d’artilugis construïts amb peces de Meccano, elements percussius i senzills motorets, combinat, tot plegat, amb instruments convencionals. Les construccions sonores de Pierre Bastien conserven un esperit lúdic, juganer i delicadament dadaista.

Des de 1987 s’ha concentrat en les seves performances en solitari, instal·lacions sonores, enregistraments i col·laboracions amb artistes com Pierrick Sorin, Karel Doing, Jean Weinfeld, Robert Wyatt, Issey Miyake o recentment amb el grup barceloní CaboSanRoque.

http://www.pierrebastien.com